Kan jullie verpakking door de brievenbus?

Kan jullie verpakking door de brievenbus?
16 mei 2020 Peter

Nee, wij hebben ervoor gekozen om geen ‘brievenbus koffiebonen’ te leveren. We realiseren ons dat het makkelijk lijkt, maar wij hebben er bewust voor gekozen om dat niet doen. Aan dit besluit liggen meerdere redenen ten grondslag.

Wij gaan bewust om met ons product en onze ecologische footprint. Waarom zeggen we dat zo? Welnu, in de verpakking die door de brievenbus past zit 250 gram koffie. Mits goed verpakt, bijvoorbeeld in onze verpakking met versventiel, is de koffie maanden houdbaar zonder enig kwaliteitsverlies. Waarom laten we dan de postbode lopen voor 250 gram, terwijl je ook 2x 250 gram kunt bestellen. Uit oogpunt voor onze kwetsbare leefomgeving vinden we dat een belangrijk besef.

Daarnaast zijn onze koffiebonen vers gebrand. Tot enkele dagen na het brandproces komen er heerlijke aroma’s uit de koffie. Onze verpakking heeft een versventiel waardoor deze gassen de verpakking kunnen verlaten en zuurstof geen kans geven om bij de koffiebonen te komen. Hierdoor blijven de koffiebonen lekker lang lekker. Hierdoor heeft de koffie wel ruimte nodig om deze gassen kwijt te kunnen. In een krappe verpakking die door de brievenbus kan ontbreekt deze ruimte. De combinatie van verse koffiebonen en brievenbus verpakking staan op gespannen voet met elkaar. Wij gunnen onze koffiebonen de ruimte.

We willen ook graag weten waar ons product is. Bij brievenbuspost zijn we het overzicht in het proces kwijt zodra jouw koffiebonen in de post zitten. Bij pakketpost geven we je een track and trace code zodat je weet wanneer jouw koffiebonen worden afgeleverd.

Tenslotte is het ook economisch. De portokosten van de brievenbus verzending bedragen ruim €4,00 (voor maximaal 250 gram). Versturen wij twee pakjes van 250 gram, dan kost dat €4,99. Met andere woorden, pakketpost is gewoon goedkoper voor jou.

We hebben niet voor niets ‘Conscious coffee’ als slogan.