Achtergrondinformatie

Duurzaamheid en certificeringen

Onze duurzame koffiesoorten dragen een onafhankelijk keurmerk, waarmee gegarandeerd wordt dat de koffie op een sociaal, economisch en ecologisch verantwoorde wijze geproduceerd is. Door te kiezen voor duurzame koffie kunnen we ons steentje bijdragen aan een mooiere en betere wereld en deze behouden voor ons nageslacht. Maar wat wil dat nu zeggen? We hebben onze certificeringen op een rijtje gezet voor je.

Wat is een koffieboon eigenlijk?

Wist je dat koffie wereldwijd, op water na, de meest gedronken drank is? En op olie na het meest verhandeld natuur product? Iedereen weet wat koffie is, maar weet je ook wat een koffieboon is? We leggen het je uit.

Over de kunst van het koffiebranden

Bij koffie branden komt het aan op de nuance. Het is een ambacht, bijna een kunst. Een proces waarbij respect en liefde voor het product absolute voorwaarden zijn. We leggen je graag iets meer uit over het proces van het koffiebranden.

Hoe zet je koffie?

Voordat de koffieboon bij jou arriveert, is er al veel en intensief werk voor verricht. Door de telers, de oogsters, de melangeur, de transporteur en de brander: mensen die expert zijn in hun deel van het koffieproductieproces. En nu ben jij aan de beurt. Jij maakt koffie van de koffieboon. Dat kun je op meerdere manieren doen. We leggen je de meest voorkomende zetwijzen uit.