Nooit meer te druk
22 juni 2020 Mascha
In bezinning

Veel mensen vinden het rustigere tempo van leven tijdens de coronatijd eigenlijk wel prettig. Nu het normale leven steeds meer opstart vragen velen zich af hoe ze deze rust kunnen vasthouden.

Volgens auteur Tony Crabbe is โ€˜druk zijnโ€™ een keuze. Of beter gezegd: het ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ต maken van keuzen.

In zijn boek ๐˜•๐˜ฐ๐˜ฐ๐˜ช๐˜ต ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ต๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ณ๐˜ถ๐˜ฌ (en zijn nieuwe boek ๐˜Œ๐˜ฆ๐˜ฏ ๐˜ฏ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ถ๐˜ธ ๐˜ฃ๐˜ฆ๐˜จ๐˜ช๐˜ฏ, speciaal over de post-coronatijd) schrijft hij dat het gevoel van druk-zijn voornamelijk voortkomt uit star je to-do lijst volgen en jezelf continu laten afleiden door je omgeving.

Om het gevoel van druk-zijn te voorkomen is het belangrijk dat je je afvraagt aan welke zaken je tijd en aandacht wilt besteden. En, nog relevanter: als ik ja zeg tegen dit, waar zeg ik dan nee tegen? Vaak zeggen we namelijk ja tegen dingen die nu urgent lijken maar op de lange termijn weinig vervulling geven.

Daarom nemen Peter en ik elke ochtend bij het eerste kopje koffie de tijd om onze prioriteiten te bepalen. Door het scherpen van onze geest creรซren we meer rust. Dat voelt een stuk fijner!

Waar liggen jouw prioriteiten vandaag?